lunes, 5 de marzo de 2012

EL MILLOR DE LA PASTA PER ALS ESPORTISTES

Sempre hem sentit que la pasta té un gran nombre de beneficis i una gran quantitat de propietats per al nostre organisme, sobretot si fem esport.

Per contra, és comú repetir que la pasta engreixa, un error molt comú, no és la pasta la que ens fa engreixar sinó tots els seus complements, sobretot les salses, formatges i carn amb alt contingut en greixos.
A la pasta tot són beneficis

A l'hora de menjar pasta, hem de tenir en compte una sèrie de característiques. Es tracta d'un aliment fet a base de farines de blat i sodi, entre altres components, i que ens aporta una gran quantitat de carbohidrats (molècules que hem de trobar en la nostra dieta en major mesura que els greixos o les proteïnes).

D'altra banda, com a esportistes i malgrat que es tracta d'un aliment bàsic per a la dieta esportiva, aquest fet també aporta característiques negatives. No podem fer una dieta només a base de pasta, ja que no aporta greix, també necessària per a un bon entrenament.

La dieta de pasta s'ha de complementar amb ou o oli d'oliva verge extra, fet relativament fàcil si recorrem a una amanida de pasta o derivats, en les que podrem combinar-la amb una infinitat de complements, com pebrots o mozarella que aporten una gran quantitat de nutrients.


Quant a la seva manera de cocció hem de cuinar la pasta 'al dente', moltes vegades ho hem sentit però no tothom sap exactament com fer-ho. La pasta cuinada 'al dente' consisteix a no deixar que es cogui del tot, deixant-la una mica crua per dins. A part del seu sabor, que pot agradar més o menys segons el comensal, la pasta cuinada d'aquesta manera té menor índex glucèmic, per tant trigarà més a digerir i els nivells de glucosa produïts pels carbohidrats trigaran més a pujar, de manera que per els esportistes és un benefici ja que seran capaços de rendir durant molt més temps.

Si no sabem exactament com dur a terme aquest tipus de cocció sempre podem buscar algunes receptes que ens ajudaran i ens donaran pautes per perfeccionar aquest sistema.

La pasta pot ser molt beneficiosa en el nostre entrenament i en la nostra vida com a esportistes, però cal saber tant combinar com cuinar-la, en aquest cas ens proporcionarà òptims resultats i potenciarem al màxim el nostre rendiment

http://www.maraton.es/mejor-pasta-deportista/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Maraton+%28Maraton.es%29

No hay comentarios:

Publicar un comentario